Vene kohus mõistis kaks meest ukrainameelse grafiti eest vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Vene kohus mõistis kolmapäeval vangi kaks meest, kes olid maalinud nõukogudeaegsed kujud Ukraina lipu värvidesse ja kaunistanud Kiievi-meelse grafitiga.

Kirill Koržavin ja Vladislav Šipovalov kuulusid nelja noormehe hulka, kelle Novosibirski kohus mõistis süüdi Lenini kuju mõnitamise eest, sest see maaliti Ukraina värvides sinikollaseks ja lisati loosung «Au Ukrainale».

Kohtu sõnul vandaalitsesid mehed Kremli-meelse Ühtse Venemaa ja Kommunistliku Partei kohalikes ametiruumides ning kasutasid vägivalda Teise maailmasõja mälestusmärgi kallal, mis koosneb raketiheitjast Katjuša, tankist ja tahvlist sõjas langenute nimedega.

Monumentide «rüvetamine» leidis aset 2014. aasta detsembris. Mehed mõisteti süüdi vandalismis ja antifašistliku liikumise rüvetamises. Koržavin sai 2,5 ja Šipovalov kahe aasta pikkuse vanglakaristuse.

Teised kaks süüalust olid teo toimepaneku ajal alaealised.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles