Britid on tapnud aastaga Iraagis 330 Islamiriigi võitlejat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia hävitaja Tornado.
Suurbritannia hävitaja Tornado. Foto: Reuters/ScanPix

Suurbritannia on 2014. aasta septembris alanud õhulöökides tapnud Iraagis umbes 330 äärmusrühmituse Islamiriik (ISIS) võitlejat, ütles kaitseminister Michael Fallon neljapäeval avalduses.

«Meie teada ei ole Ühendkuningriigi rünnakutegevusel olnud tsiviilohvreid,» lisas minister parlamendi ametlikul kodulehel avaldatud dokumendis.

Suurbritannia ründab praegu Iraagi Islamiriigi sihtmärke kaheksa hävitajaga Tornado GR4 ja mitme Reaper-drooniga, lisaks neile kasutatakse luurelennukeid Sentinel ja Airseeker.

Fallon ütles augustis, et britid on teinud Iraagis 250 õhurünnakut. Siis teatati ka nende pikendamisest 2017. aasta märtsini.

Suurbritannia ei võta praegu osa USA juhitava koalitsiooni õhurünnakutest ISIS-ele Süürias, kuigi eelmisel nädalal teatati, et droonirünnakus tapeti Briti kodanikust džihadist, kes kavandas rünnakut Suurbritanniale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles