Video: murdvargad jäid tänu mobiilirakendusele kohe vahele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

New Yorgis jäi töö pooleli murdvarastel, kes olid tegemas tühjaks ühte Upper East Side`i rajooni kallist korterit – nende tegevuse salvestas mobiilirakendus, mis teavitas koheselt parasjagu tööl viibinud omanikku.

30-aastane Danny Wheeler oli oma kontoris, kui tema Canary-nimeline rakendus saatis talle teavituse, et mehe kodus on liikumist. Ta lülitas sisse ekraani ja jahmus vaatepildist: varas ronib läbi akna ja asub sorima tema esemetes. Wheeler helistas kohe politseisse ja kihutas koju tagasi. «Vaatasin videot kogu taksosõidu jooksul nagu hullumeelne,» meenutab mees.

Politsei kohale jõudes olid rõdul endale naabrite tähelepanu tõmmanud vargad juba põgenenud. Videost on näha, kuidas üks neist ütleb: «Meid pandi tähele» – enne, kui kurjategijad lahkuvad. Kohe hakkab tööle ka alarm. Varaste saagiks langes ligi 500 dollari väärtuses Wheeleri omandit.

Politsei otsib vargaid taga; tabamise korral on neil varuks kindel videotõend. «Kui ma poleks saanud näha, mis toimub, oleksin tulnud koju tühja korterisse,» ütleb Wheeler, kes sai rakenduse oma sõbra kaudu. «Oleksin läinud hulluks.» 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles