Venemaa kutsus monumenditülis välja Poola atašee

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivan Tšernjahhovski.
Ivan Tšernjahhovski. Foto: SCANPIX

Vene kaitseministeerium kutsus välja Poola sõjaväeatašee, et avaldada nördimust Poola võimude, eriti sõjaväejuhtkonna ükskõiksuse üle, mis võimaldas võtta Pieniężno linnas maha kindral Ivan Tšernjahhovski kuju, teatas Vene kaitseametkond täna.

«Poola Moskva saatkonna sõjaväeatašee kutsuti kaitseministeeriumi selles küsimuses teavitama,» öeldi Vene kaitseministeeriumist Interfaxile.

Kaitseministeeriumi sõnul on Pieniężno sündmused Euroopa küpse ühiskonna kohta barbaarne tegu ja katse oma ajalugu ümber kirjutada.

Ministeerium avaldas lootust, et fašismi õuduste all kannatanud poolakad ei unusta kindralit, kes aitas neid fašismist vabastada.

Kolmanda Valgevene rinde komandör kindral Tšernjahhovski langes Teises maailmasõjas 1945. aasta veebruaris Königsbergi vallutamise käigus. Ta oli Nõukogude armee kõigi aegade noorim kindral, elades vaid 38-aastaseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles