Hollande: EL aidaku Türgil Süüria põgenikud sõja lõpuni riigis hoida

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migrandid eile Horvaatia raudteejaamas.
Migrandid eile Horvaatia raudteejaamas. Foto: SCANPIX

Prantsuse president François Hollande ütles eile, et kutsub järgmisel nädalal Euroopa Ülemkogu aitama Türgil hoida süüria põgenikud oma territooriumil Süüria relvakonflikti lõpuni.

Euroopa Liit peab tegema Türgiga koostööd, kindlustamaks, et need, kes on Türgis, saaksid sinna jääda, seal töötada ja neil oleksid kõik vajaminevad vahendid, et oodata Süüria olukorra lahendamist, sõnas Hollande Itaalias Modenas ajakirjanikele.

Prantsuse riigipea sõnul peavad EL-i liidrid lisaks Türgi abistamisele looma asüülitaotlejatele ka registratsioonikeskused.

Samuti tuleb tagada, et riikidele, kust põgenikud on enne Euroopasse lahkumist varjupaika otsinud, eraldataks palju rohkem abi.

Euroopa Ülemkogu eesistuja Donald Tusk teatas eile, et kutsub 23. septembriks rändekriisi tõttu kokku EL-i erakorralise tippkohtumise.

Süüria neli ja pool aastat kestnud konflikt on sundinud riigist põgenema üle nelja miljoni inimese. Ligi pooled neist on otsinud varjupaika Türgist, üle miljoni elab Liibanonis ja ligi 630 000 Jordaanias.

Hollande ütles Modenas, et EL peab tegema palju rohkem Aafrika riikide abistamiseks, et inimesed ei oleks sunnitud parema elu otsinguil emigreeruma.

Hollande kohtus Modenas Itaalia peaministri Matteo Renziga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles