Frankfurdis ilmusid maapinnale 200 Napoleoni sõduri luukere

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Frankfurdis maapinnale ilmunud Napoleoni sõduri luukered.
Frankfurdis maapinnale ilmunud Napoleoni sõduri luukered. Foto: SCANPIX

Ehitustööd Saksamaal Frankfurdi linnas tõid maapinnale 200 Napoleoni armee sõduri skeletid, kirjutab täna BBC.

Linn planeerimisameti ülem Olaf Cuniz teatas, et arvatavasti kuulusid sõdurid Napoleoni Suurde armeesse, mis tõmbus 1813. aastal Venemaalt tagasi. Cunizi sõnul said sõdurid hukka tõenäoliselt sõjahaavade või tüüfuse tõttu. Frankfurdi lähedal toimunud lahingutes suri ajaloolaste hinnangul 15 000 inimest.

Skeletid avastati Frankfurdi lääneosast Roedelheimi linnajaost. Franfurdi pärandiekspert Andrea Hampel sõnas BBC-le, et massihauad tundusid olevat kiiruga kaevatud. Ohvrid olid maetud kirstudesse, mis paiknesid põhja-lõuna teljel, kuigi traditsiooniliselt kasutati ida-lääne oma.

30 luukere on juba välja kaevatud ja teised skeletid kavatsetakse kätte saada nelja kuni kuue nädala jooksul.

Napoleon tungis oma 600 000-pealise Suure Armeega Venemaale 1812. aasta juunis ja vallutas septembris Moskva. Seejärel tabasid armeed katastroofilised kaotused ja Prantsusmaale arvatakse olevat tagasi jõudnud vaid 90 000 inimest.

Fotod: Scanpix
Fotod: Scanpix Foto: DANIEL ROLAND/AFP
Foto: DANIEL ROLAND/AFP
Foto: DANIEL ROLAND/AFP
Foto: DANIEL ROLAND/AFP
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles