Ungari: Horvaatia otsus põgenikke edasi saata on vastuvõetamatu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migrandid täna Horvaatias Beli Manastiris rongile trügimas.
Migrandid täna Horvaatias Beli Manastiris rongile trügimas. Foto: SCANPIX

Horvaatia otsus suunata riiki saabuvad põgenikud Ungari ja Sloveenia piirile on täiesti vastuvõetamatu, teatas täna Ungari valitsus.

Valitsuse pressiesindaja Zoltán Kovács ütles, et ehkki Horvaatia teadis täpselt, mida tal oodata on, kukkus tema varustussüsteem ühe päevaga kokku.

«Ungari peab enda oma töös juba üheksandat kuud järjest,» ütles Kovács.

Horvaatia peaminister Zoran Milanović ütles täna, et riik ei saa ega taha oma piire sulgeda, kuid suunab põgenikud Ungarisse, Sloveeniasse ja sealt edasi Lääne-Euroopa poole.

Milanovići sõnul on Horvaatia võimalused ammendatud ja võimud ei suuda enam tulijaid Euroopa Liidu reeglitele vastavalt registreerida. Riik laseb nad läbi, lisas ta ja andis mõista, et põgenikud viiakse peamiselt Ungari piirile.

Kovácsi sõnul on täiesti vastuvõetamatu, et Euroopa riik ei austa Euroopa reegleid lihtsalt sellepärast, et ei ole valmis. Horvaatia Schengeni tsooniga liitumine lükkub sellega mitme aasta kaugusele, ennustas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles