Liibüas hukkus Islamiriigi rünnakus vanglale 11 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamiriigi võitlejad
Islamiriigi võitlejad Foto: SCANPIX

Liibüas Tripolis hukkus reedel kolm korrakaitsjat ja kaheksa mässulist Mitiga õhuväebaasi vanglale sooritatud rünnakus, mille võttis omaks äärmusrühmitus Islamiriik (IS).

«Relvastatud isikud sooritasid täna hommikul rünnaku Mitiga õhuväebaasis asuvale vanglale eesmärgiga vabastada sealseid kinnipeetuid,» ütles lennujaama julgeolekuametnik.

Vahejuhtumis hukkus kaheksa ründajat, lausus ametnik, lisades, et nende seas oli marokolane, tuneeslane ja kaks sudaanlast.

Hiljem võttis rünnaku eest Twitteri vahendusel vastutuse IS.

Mitiga õhuväebaasi hakati kasutama tsiviillendudeks pärast seda, kui Tripoli rahvusvaheline lennujaam sai tõsiseid purustusi möödunud aastal pealinnas toimunud kokkupõrgetes.

Liibüas valitseb kaos alates 2011. aasta sügisel diktaator Muammar Gaddafi kukutamise ja tapmisega lõppenud kodusõjast. Riigil on kaks valitsust ja kaks parlamenti alates 2014. aasta augustist, kui Tripoli hõivas islamirühmituste koalitsioon Fajr Libya (Liibüa Koidik) ning rahvusvaheliselt tunnustatud valitsus pages riigi idaossa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles