Kindral: NATO suudab Balti riike efektiivselt kaitsta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kindralleitnant Adrian John Bradshaw vaatamas õppusi.
Kindralleitnant Adrian John Bradshaw vaatamas õppusi. Foto: SCANPIX

NATO-l on tohutud ressursid ja saab Balti riike efektiivselt kaitsta, ütles Riias viibiv NATO Euroopa liitlasvägede asejuht kindral Adrian Bradshaw.

Vastuseks meedias levivatele avaldustele, et NATO sõjatehnikal võib tekkida raskusi Baltimaade maastiku läbimisel, ütles Bradshaw: «Kõik need küsimused mõjutavad lisaks kaitsjale ka agressorit. Kaitsja otsib viise taoliste asjade enda kasuks pööramiseks.»

«Ütleksin, et kõik mis tõkestab soomustatud sõjamasinate ligipääsu on positiivne eelis,» lisas ta.

Bradshaw on kindel, et NATO suudab efektiivselt kaitsta Balti regiooni. «NATO-le saadaolevad ressursid on tohutud. Need on proportsionaalsed alliansi suuruse ja eesmärkidega, millega seisame silmitsi kollektiivkaitse tagamisel.»

«Kaitsekavade koostamisel ei toetuta alati sümmeetriale. See ei tähenda alati ühele jõule üks-ühele sama jõu vastu panemist. Vastupidi, tihtipeale luuakse eelise saavutamiseks asümmeetriat,» lausus kindral.

Bradshaw sõnul on NATO-l mitu väga professionaalset komandöri ja juhti, kes oskavad tegutseda erinevat tüüpi maastikel. Nende tegevust toetab ka hea varustus.

Läti kaitseakadeemia Riias võõrustab 13.- 25. septembrini NATO liikmesriikide, Soome ja Rootsi kõrgete sõjaväelaste õppusi Steadfast Pyramid ja Steadfast Pinnacle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles