Valges Majas ootab paavsti värvikas vastuvõtt

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahetult pärast seda, kui USA ülemkohus kehtestas samast soost inimeste paaripanemise kohustuse kõigile osariikidele, muutus Valge Maja värviliseks.
Vahetult pärast seda, kui USA ülemkohus kehtestas samast soost inimeste paaripanemise kohustuse kõigile osariikidele, muutus Valge Maja värviliseks. Foto: huffingtonpost.com

Paljusid katoliiklasi kurvastab seltskond, kelle president Barack Obama on kutsunud Valgesse Majja tervitama tuleval nädalal USA tuurile saabuvat paavst Frantsiskust.

Obama administratsioon on palunud osalema sugu vahetanud aktiviste, avalikult homoseksuaalse episkopaalse piiskopi ning aktiivselt nii aborti kui eutanaasiat propageeriva nunna.

Nagu kinnitas Wall Street Journalile kõrge Vatikani ametnik, satuksid nad rumalasse olukorda, kui nimetatud külalised poseeriksid fotodel koos paavstiga: siis oleksid sellised tegevused justkui katoliku kiriku poolt ametlikult aktsepteeritud ja heaks kiidetud.

Teadaolevalt plaanib aktivistist nunn õde Simone Campbell tuua kolmapäeval Valgesse Majja kaasa ka mõttekaaslasi. Tervitustseremooniale kutsutud piiskop Gene Robinson on tänaseks lahutatud oma laulatatud mehest.

«LGBT-katoliiklaste» sugu vahetanud liider Mateo Williamson on juba teatanud, et osaleb tseremoonial kui Vivian Taylor. Vivianina on ta Valget Maja väisanud varemgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles