Süüriasse saabusid Türgis väljaõppe saanud võitlejad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaba Süüria armee võitlejad.
Vaba Süüria armee võitlejad. Foto: SCANPIX

Nädalavahetusel sisenes Süüria põhjaossa 75 mässulist, kes said USA ja koalitsioonijõudude poolt väljaõppe, teatas Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus pühapäeval.

«Ööl vastu laupäeva sisenes Aleppo provintsi 75 võitlejat, kes said äsja väljaõppe Türgi pealinna Ankara lähistel asuvas keskuses,» ütles vabaühenduse juht Rami Abdel Rahman. Vaatluskeskuse direkotri sõnul sisenesid mehed riiki 12 masinal, millele olid kinnitatud kuulipildujad.

Varasemalt ameeriklaste poolt väljaõppe saanud niinimetatud Süüria mõõdukad mässulised said Süüriasse jõudes koheselt lüüa. Mitmed vangistati islamistlike rühmituste poolt ja sunniti põgenema.

Praeguseks on eelmisest umbes 60-mehelisest üksusest alles veel võitlemas neli või viis inimest, märkis USA kaitseministeerium nädala keskel. 

Praeguseks on eelmisest umbes 60-mehelisest üksusest alles veel võitlemas neli või viis inimest, märkis USA kaitseministeerium nädala keskel.

Kokku on ameeriklased valmis andma väljaõppe ja varustuse 5000 mehele. Seni on väljaõppe andmine kulgenud küll oodatust aeglasemalt, kuna ameeriklased püüavad vältida võitlejaid, kellel on sidemeid islamistidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles