Prantsuse presidendi sõnul ei pääse ükski Euroopa riik pagulastest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migrandid Horvaatias suundumas Ungari poole
Migrandid Horvaatias suundumas Ungari poole Foto: SCANPIX

Marokot väisav Prantsusmaa president Francois Hollande ütles laupäeval, et ükski Euroopa riik ei pääse pagulaste vastuvõtmisest.

«Ümberjagamine peab hõlmama kõiki Euroopa riike - keegi ei saa kõrvale jääda või me ei kuulu samasse ühendusse, mis on rajatud väärtustele ja põhimõtetele,» ütles Hollande enne selle nädala Euroopa Liidu kohtumist, kus arutatakse 120 000 põgeniku laialijagamist liikmesriikide vahel.

Saksamaa välisminister Frank-Walter Steinmeier teatas reedel, et põgenikekvootidele vastu olevate Euroopa Liidu riikide vastuseisu murdmiseks võib vaja minna kvalifitseeritud häälteenamust.

EL taotleb üldiselt liikmesriikide vahel kompromissi, ent kvalifitseeritud häälteenamust kasutades on võimalik siduvaid otsuseid vastu võtta juhul, kui ühel meelel on 55 protsenti ELi liikmesriikidest, kelle rahvaarv ületab 65 protsenti bloki elanikest.

Enim on kvootide vastu Visegrádi grupp - Ungari, Slovakkia, Tšehhi ja Poola.

ELi siseministrid ei jõudnud esmaspäeval 120 000 põgeniku ümberpaigutamises kokkuleppele. Siseministrid kohtuvad uuesti 22. septembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles