Võidukas Tsipras: jätkame võitlust veel neli aastat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexis Tsipras ja Panos Kammenos.
Alexis Tsipras ja Panos Kammenos. Foto: SCANPIX

Kreeka rahvas andis meile selge mandaadi, ütles eilsed parlamendivalimised võitnud Syriza liider Alexis Tsipras, kes jätkab tõenäoliselt valitsusjuhina.

«Ma tunnen kaitstust, sest kreeka rahvas andis selge mandaadi jätkata nii kodumaal kui mujal võitlust hoidmaks meie rahva uhkust,» ütles Tsipras eile Ateenas toetajatele peetud võidukõnes.

«Tänases Euroopas on Kreeka ja kreeka rahvas vastupanu ning väärikuse sünonüümid ja seda võitlust jätkame koos veel neli aastat,» lubas Tsipras, kes tõusis võimule jaanuarikuiste parlamendivalimiste järel ning astus ebakõlade tõttu vasakleeris tagasi tänavu augustis.

«Meil seisavad ees raskused, kuid pinnas meie all on kindel. Me ei taastu võitlusest ime läbi, kuid see võib juhtuda raske tööga,» lisas ta.

Tsiprase võidukõne ajal viibis laval ka rahvusliku Sõltumatute Kreeklaste liider Panos Kammenos, kelle erakond kuulus ka Tsiprase esimesse valitsusse ning on lubanud võimuliidus jätkata. «Koos jätkame võitlust, mida me alustamise seitsme kuu eest,» lisas Tsipras.

Vasakpopulistlik Syriza saab 300-liikmelises parlamendis 145 ja Sõltumatud Kreeklased ilmselt kümme kohta.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles