Läti väebaasi tunginud Vene kodanikele esitati uus süüdistus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Lindermani suhtlusvõrgustiku kontol avaldatud foto väidetavatest sissetungijatest.
Vladimir Lindermani suhtlusvõrgustiku kontol avaldatud foto väidetavatest sissetungijatest. Foto: Facebook

Tänavu juunis NATO õppuste ajal Läti relvajõudude Ādaži väebaasi tunginud Vene kodanikele esitati süüdistus huligaansuses.

Kaks Eduard Limonovi juhitava erakonna Teine Venemaa aktivisti Andrei Popko ja Aleksandr Kurkin tungisid Ādaži sõjaväebaasi territooriumile juunis. Mehed võeti kinni, neid neile esitati süüdistus terrorismis ja spionaažis, mille eest ähvardas neid 20-aastane vanglakaristus.

Nüüd esitati neile terrorismi ja spionaaži asemel uus süüdistus grupiviisilises huligaanasuses. Süüdimõistmise korral võib mehi ees oodata kuni viieaastane vangistus, ühiskondlikult kasulik töö või rahatrahv.

Läti päevaleht Diena märkis, et juhtunuga oli otseselt seotud veel ka kolmas isik Konstantin Makarov, kes kogu ettevõtmist filmis ning kellel erinevalt oma kaaslastelt õnnestus Lätist ja ka Euroopa Liidu piirest lahkuda.

Teadaolevalt jälgis lähedusest toimunut ka Kremli-meelne aktivist Vladimir Lindermani, kelle Läti politsei kahtlustatuna väebaasi tunginute abistamises ka kinni pidas, kuid kaks päeva hiljem vabastas. Nüüd esitati Lindermanile kahtlustus huligaansusele kaasaitamises.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles