Läti-Leedu piiril tabati vietnamlasi smugeldanud tšetšeenid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti piir.
Läti piir. Foto: Andres Haabu / Postimees

Läti-Leedu piiril nädala väldanud operatsiooni käigus peeti kinni vietnamlastest ebaseaduslikud piiriületajad ja neid smugeldanud tšetšeenid, teatas Leedu piirivalve täna.

Eritlenud koos politsei, tolli ja julgeolekuteenistusega luureandmeid, kontrollis Leedu piirivalve pisteliselt Läti-Leedu piiri ületavaid isikuid ja autosid. Ka Läti piirivalvurid võtsid oma poolel tarvitusele meetmed kuritegevuse takistamiseks.

Ööl vastu reedet pidasid piirivalvurid Leedu Zarasai rajoonis Smėlynė asula lähedal kinni kaks Lätist saabunud Austria numbrimärkidega sõiduautot. Mõlema sõiduki roolis olid Austria juhilubadega tšetšeenid.

Kummaski autos oli neli vietnamlast, kellel ei olnud passis Schengeni viisat. Seitse 18-25-aastast meest ja üks neiu anti üle Lätile, kust nad Leetu smugeldati. Tšetšeenidest autojuhtide suhtes algatati kriminaalasi ning neid ähvardab kuni kuueaastane vanglakaristus.

Piirivalve kasutas autodesse peidetud inimeste otsimiseks kasutati spetsiaalseid südamerütmi mõõtmise seadmeid. Dokumentide õigsust kontrolliti välilaborites.

Оperatsioon kestis esmaspäevast pühapäevani ning lõpptulemused avalikustatakse järgmise nädala alguses.

Tuvastati kümneid juhtumeid, kus eri riikide, kuid peamiselt Läti kodanikud ületasid piiri igasuguste isikudokumentideta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles