Ungari hoiatab migrante omapärase kampaaniaga

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ungari valitsuse hoiatus.
Ungari valitsuse hoiatus. Foto: twitter

«Ungarlased on külalislahked, kuid ebaseaduslikult Ungarisse siseneda püüdjaid karistatakse täie rangusega,» on sõnum, mida Ungari võimud kasutavad migrantide eemalhoidmiseks.

«Riigipiiri ebaseaduslik ületamine on kuritegu, mida karistatakse vangistusega. ÄRGE KUULAKE inimkaubitsejaid. Ungari ei luba illegaalsetel immigrantidel oma territooriumi läbida,» lisatakse Ungari valitsuse sõnumis.

Samasisuline sõnumiga lendlehti on septembris levitatud nii Ungaris kui ka välismaal. Näiteks on hoiatus tõlgitud ka araabia keelde ning avaldatud ka paljudele Süüria põgenikele peavarju pakkuva Liibanoni meedias.

Väljavõte Liibanoni lehest. Foto:
Väljavõte Liibanoni lehest. Foto: Foto: Facebook

Ungari peaministri Viktor Orbáni eestvedamisel on Ungari rajanud või rajamas piiritara nii Serbia, Rumeenia kui ka Horvaatia piirile. Ka hakkas riigis möödunud nädalal kehtima seadus, mis võimaldab ebaseaduslikult riiki saabunud migrante karistada kuni kolmeaastase vangistusega. Samuti kuulutas Budapest kahes Serbiaga piirnevas lõunapoolses maakonnas välja eriolukorra, andes politseile ja kohalikele võimudele täiendavad volitused ning on piirile saatnud sõdureid.

Ungari sõdur püstitamas tara piirile Horvaatiaga. Foto: SCANPIX
Ungari sõdur püstitamas tara piirile Horvaatiaga. Foto: SCANPIX Foto: BERNADETT SZABO/REUTERS
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles