Läti peaminister: me ei sulge rändekriisi tõttu piiri Eesti ja Leeduga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti peaminister Laimdota Straujuma.
Läti peaminister Laimdota Straujuma. Foto: AP/Scanpix

Lätil ei ole plaani sulgeda rändekriisi tõttu piiri Eesti ja Leeduga, ütles peaminister Laimdota Straujuma esmaspäeval valitsuse istungi järel.

Läti peaminister kavatseb paluda kolmapäeval peetaval Euroopa Ülemkogul lisaraha Läti piiride tugevdamiseks, sest riik kavatseb ehitada mõnele piirilõigule tara ja paigaldada piiri jälgimiseks kaameraid.

«Meil puuduvad plaanid piiri sulgemiseks Eesti ja Leeduga,» ütles Straujuma.

Ta märkis, et migratsiooniprobleemid vajavad palju tõsisemaid lahendusi ning eelkõige tuleb tegeleda nende põhjustega.

«Isiklikult kavatsen öelda küllaltki rangelt, et me ei saa aktsepteerida igal nädalal [ELis migrantide ümberpaigutamise] arve põhjustele mõtlemata,» sõnas peaminister.

Straujuma sõnul tekitavad «teadaanded uutest numbritest» erakondades ja elanikes rahulolematust mitte üksnes Lätis, vaid ka teistes ELi liikmesriikides.

Läti parlamendi Euroopa asjade komisjon kiitis reedel heaks valitsuse otsuse, mille kohaselt võtab Läti Euroopa Komisjoni põgenike ümberpaigutamise kava alusel vastu 776 asüülitaotlejat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles