Leedu: EL-i siseministrid ei pruugi kokkuleppele jõuda

BNS
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noor migrant Horvaatia rongis.
Noor migrant Horvaatia rongis. Foto: SCANPIX

Leedu siseminister Saulius Skvernelis väljendas täna kartust, et Euroopa Liidu siseministrid ei pruugi ka eelseisval kohtumisel jõuda kokkuleppele 160 000 põgeniku jagamises liikmesmaade vahel.

Euroopa Komisjoni ettepaneku kohaselt peaks Leedu võtma järgmise kahe aasta jooksul vastu 1105 põgenikku Süüriast, Iraagist ja Eritreast, Vilnius on andnud plaanile oma nõusoleku. Eelmisel nädalal lükati komisjoni ettepanek EL-i siseministrite kohtumisel tagasi, kuna osa Kesk- ja Ida-Euroopa riike ei nõustunud kohustuslike kvootidega.

Skvernelise sõnul ei pruugi ka uuel kohtumisel kokkulepet sündida.

«Ma ei usu, et plaanile vastu olevate riikide seisukoht oleks nädalaga muutunud,» ütles minister kohtumise eel BNS-ile. «Ilma kokkuleppeta kaotame iga päevaga aega.»

Leedu siseministri asetäitja Elvinas Jankevičius ütles esmaspäeval, et esimesed põgenikud võivad Itaaliast Leedusse jõuda juba sel aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles