Tšehhi ei kavatse rändekvootidega nõustuda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreekas maabunud migrandid teel Makedoonia piiri poole.
Kreekas maabunud migrandid teel Makedoonia piiri poole. Foto: SCANPIX

Tšehhi peaminister Bohuslav Sobotka kinnitas täna, et Praha ei nõustu Euroopa Komisjoni ettepanekuga kohustuslike rändekvootide kehtestamiseks.

«Kinnitan, et nii mina kui siseminister Milan Chovanec oleme ühemõtteliselt vastu alalise põgenike ümberjaotamise mehhanismi loomisele ja kvootide kehtestamisele,» ütles Sobotka ajakirjanikele.

Kvoodisüsteem on tühi poliitiline žest, lausus Chovanec.

Sobotka sõnul on tšehhid kindlad, et plaanitav süsteem ei toimi.

Homme toimub rändekriisi teemaline Euroopa Ülemkogu. Täna arutavad teemat EL-i siseministrid

Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker kutsus 9. septembril liikmesriike nõustuma 120 000 põgeniku ümberpaigutamisega Kreekast, Itaaliast ja Ungarist komisjoni määratud kvootide alusel. Ühtlasi pakkus Juncker edaspidiseks välja kohustusliku kvoodisüsteemi, millega mittenõustumisel kaasneks liikmesriigile rahaline trahv.

Plaan näeb ette kohustuslike kvootide väljaarvutamist riigi sisemajanduse kogutoodangu (SKP), rahvaarvu, tööpuuduse määra ja varem menetletud asüülitaotluste arvu järgi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles