Petraeus: Süüria kodusõda on muutunud geopoliitiliseks Tšornobõliks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamiriigi võitlejad
Islamiriigi võitlejad Foto: SCANPIX

USA Luure Keskagentuuri (CIA) endine juht erukindral David Petraeus ütles täna, et Ühendriigid peaksid võtma Süürias aktiivsema rolli ning kehtestama muu hulgas lennukeelutsoonid, et takistada režiimi õhujõududel tünnipommide kasutamist.

Petraeus ütles senati relvateenistuse komisjonis, et USA-juhitav Islamiriigi-vastane koalitsioon ei ole saavutanud Iraagis ja Süürias piisavat edu ning Süüria kodusõda on muutunud geopoliitiliseks Tšornobõliks.

«Süüria kriisi tagajärjed võivad meid saata veel aastakümneid,» ütles Petraeus. «Mida kauem lubatakse kriisil kesta, seda tõsisem on kahju.»

«Süüria probleeme ei ole võimalik kiiresti lahendada. Kuid on samme, mis tooksid muutusi ning mida suudaks astuda üksnes USA. Näiteks võime öelda Bashar al-Assadile, et tünnipommide kasutamine peab lõppema ning vastasel juhul ei luba me Süüria lennuväel lennata. See võimekus on meil olemas,» lisas Petraeus. «See ei lõpetaks Süürias humanitaarkriisi, kuid võtaks Assadi arsenalist ühe eriti jõhkra relva.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles