Prantsusmaa ja Saksamaa tervitasid kokkulepet

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migrandid Ungari pagulaslaagris.
Migrandid Ungari pagulaslaagris. Foto: AFP/SCANPIX

Saksamaa ja Prantsusmaa tervitasid Euroopa Liidu siseministrite tänast otsust kiita heaks Euroopa Komisjoni plaan paigutada ühenduse liikmesriikidesse ümber 120 000 pagulast.

Prantsuse siseminister Bernard Cazeneuve nimetas kokkulepet tähtsaks sammuks. Saksa siseminister Thomas de Maizière ütles, et tema riik võtab vastu üle 30 000 inimese.

«Me teeme seda solidaarsusest ja vastutustundest, kuid ka meie enda huvides,» ütles ta. «Hetkel umbes 50 protsenti nendest, kes saabuvad Kreekast, tulevad Saksamaale. 26-protsendise kvoodi korral tuleb sellest rühmast vähem.»

De Maizière ütles, et kokkuleppe eesmärk on ka vähendada teistkordset migratsiooni, milles põgenikud liiguvad Euroopa Liidu sees ühest riigist teise.

«Kui inimesed on Euroopas laiali jagatud, siis nad ei saa valida, millisesse riiki nad lähevad. Nad peavad jääma riiki, kuhu nad paigutati,» rõhutas Saksa siseminister.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles