Tsiprase uus valitsus andis ametivande

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexis Tsipras ja Panos Kammenos.
Alexis Tsipras ja Panos Kammenos. Foto: SCANPIX

Kreekas astus täna ametisse peaminister Alexis Tsiprase uus vasakpoolne valitsus, mille tuumiku moodustavad eelmise valitsuse ministrid.

Sõnumina võlausaldajatele jättis Tsipras ametisse meeskonna, kes pidas läbirääkimisi Euroopa Liidu viimase abipaketi üle. Uuel valitsusel tuleb nüüd hakata lubatud reforme läbi viima, kuid samal ajal vajab lahendust ka üha teravnev rändekriis.

Pühapäeval ennetähtaegsed parlamendivalimised võitnud Syriza esimees Tsipras teavitas teisipäeval, et uue koalitsioonivalitsuse rahandusministriks jääb Oxfordi ülikooli lõpetanud majandusteadlane Efkleidis Tsakalotos. George Houliarakis, kes juhtis läbirääkimisi võlausaldajatega, saab rahandusministeeriumi kantsleriks.

Uus valitsus on suures osas koopia eelmisest. Kaitseministriks nimetati taas Panos Kammenos, välisministriks saab Nikos Kotzias ja migratsiooniga hakkab tegelema Ionnis Mouzalas

Syriza võitis pühapäevased valimised 35,46 protsendiga häältest. See annab Syrizale 300-kohalises parlamendis 145 kohta. Peamine opositsioonipartei Uus Demokraatia kogus 28,10 protsenti häältest.

Alates tänavu jaanuarist augusti lõpuni juhtis Kreekat Syriza ja rahvuslaste erakonna Sõltumatud Kreeklased võimuliit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles