Allikas: Egiptus kaalub Venemaalt Mistralidele helikopterite ostmist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helikopter Ka-52.
Helikopter Ka-52. Foto: SCANPIX

Rosoboroneksport ja Vertoljotõ Rossii arutavad Egiptusega 30 pardahelikopteri Ka-52 Katran tarnimist miljardi dollari eest kahe Prantsusmaalt soetatava helikopterikandja Mistral tarvis, teatas relvaekspordiga seotud allikas.

«Sellised konsultatsioonid tõepoolest käivad. Kairo võib osta 30 pardahelikopterit Ka-52 Katran, mida algselt kavandati Prantsuse helikopterikandjate tarvis ja on sajaprotsendiliselt kohandatud nendele laevadele,» ütles allikas.

Tema sõnutsi on lepingu maksumus rohkem kui miljard USA dollarit.

Agentuuriga vestelnu teatas, et ründe- ja luurehelikopteri Ka-52 Alligator laevaversiooni  Ka-52 Katran väljatöötamine on jõudnud lõppfaasi. «Praegu neid helikoptereid katsetatakse. Üht näidati Peterburis rahvusvahelisel mereväe relvastuse näitusel MVMS-2015,» ütles ta.

Ka-52 Katran erineb Ka-52 Alligatorist kokkupandavate tiivikute poolest, samuti on selle õhkjahutussüsteem arvestatud niiskes mereõhkkonnas kasutamiseks. Katran tegi esimese lennu 7. märtsil 2015.

Pariis teatas kolmapäeval, et Prantsusmaa president François Hollande ja Egiptuse president Abdel Fattah al-Sisi jõudsid kokkuleppele, mille alusel Egiptus ostab kaks algselt Venemaale mõeldud kopterikandjat Mistral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles