NYT: Obama tahab järgmisel nädalal Putiniga kohtuda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
UAS president Barack Obama(vasakul) ja Vene president Vladimir Putin 2013. aastal toonase G8 kohtumisel Põhja-Iirimaal Enniskillenis.
UAS president Barack Obama(vasakul) ja Vene president Vladimir Putin 2013. aastal toonase G8 kohtumisel Põhja-Iirimaal Enniskillenis. Foto: SCANPIX

Ajaleht New York Times kirjutab viitega valitsusallikale, et USA president Barack Obama soovib järgmisel nädalal kohtuda Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.

«Obama, kes tulenevalt sügavatest lahkarvamustest Venemaa sekkumise pärast Ukrainas keeldus Putiniga mullu kohtumast, otsustas, et kohtumine võiks tugevdada sõnumit, et Kreml peab soodustama relvarahu oma piiril ja nõudma Süüria olukorra diplomaatilist lahendamist,» kirjutab ajaleht.

New York Timesi andmetel võivad nad kohtuda esmaspäeval või teisipäeval ÜRO peaassambleel New Yorgis, ent täpne aeg ei ole veel kooskõlastatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles