Rootsi kuningakojast nõuti Dagens Industri toimetajalt kell neli öösel telefonis kuninga ajalehte

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi kuningas Carl XVI Gustaf ja kuninganna Silvia.
Rootsi kuningas Carl XVI Gustaf ja kuninganna Silvia. Foto: SCANPIX

Rootsi kuningakoda kinnitas, et selle liige helistas öösel äriajalehe Dagens Industri toimetajale öösel kell neli ja teatas, et üks kuningas Karl XVI Gustafile mõeldud ajaleht pole kohale saabunud.

Ajalehe toimetaja Maria Schulz kirjutas oma Facebooki-leheküljel, et kell neli öösel ärkas ta selle peale üles, et talle tuli kõne tundmatult numbrilt.

Teisel pool telefonitoru olnud isik esitles end kuningakoja töötajana. Seejärel tahtis helistaja teada, miks pole kuningale mõeldud ajaleht kohale jõudnud.

«Kas see on mingi nali?» tahtis Schulz teada.

«Ei, me otsustasime asja mõnelt numbrilt uurida ja teie oma oli nende seas,» kõlas vastus.

Schulz soovitas seejärel kuningakojal pakilise küsimuse lahendamise juurde hommikul naasta.

«Peame vist tõesti nii tegema,» teatas helistaja. «Kuid kuningas peab nüüd ilma Dagens Industrita hakkama saama.»

Kui Schultz kell kaheksa hommikul kuningakotta tagasi helistas, et uurida, kas ajaleht on saabunud, teatati talle, et ei ole, kuid DN (Dagens Nyheter) ja SvD (Svenska Dagbladet) on küll kohale jõudnud.

Kuningakoja esindaja kommenteeris juhtumis hiljem sõnadega, et helistaja oli enda arvates võtnud kõne hoopis klienditeenindusosakonda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles