Ukraina mässulised ajavad ÜRO abistajad Luganskist välja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ida-Ukraina mässuliste võitlejate juhid sunnivad enda kontrolli all olevatest Luganski obalasti osadest lahkuma nii ÜRO abiagentuurid kui ka teiste rahvusvaheliste organisatsioonide esindajad.

ÜRO humanitaarabi juhi Stephen O`Brieni sõnul andsid võimud käskluse, et nende agentuurid peavad olema reedeks lahkunud; mitmete teiste ühenduste jaoks seati tähtajaks laupäev. Kümme rahvusvahelist humanitaarorganisatsiooni said vastavad korraldused juba eile, põhjenduseks toodi «rikkumised». Näiteks heideti ühingule Piirideta Arstid ette, et nood «ladustasid ebaseaduslikult psühhotroopseid ravimeid». Organisatsioon eitas süüdistusi.

O`Brien kutsus mässulisi üles taastama abistajatele igakülgne ligipääs. Piirangud on tema sõnul takistanud kohale jõudmast juba ligi 16 000 tonni elutähtsat varustust. «Haiglad ei saa teha operatsioone, sest neil puuduvad tuimestid. Ligi 150 000 inimest ei saa täis oma igakuist toidunormi,» lausus O`Brien. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles