Ungari peaminister lubas sulgeda migrantidele piiri Horvaatiaga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Ungari peaminister Viktor Orbán lubas reedel sulgeda piiri Horvaatiaga, et peatada kümnete tuhandete migrantide sissevool, mis suundub riigist edasi põhja.

«Migrantide sissevool ei peatu ... Me tahame peatada üle piiri tulevad inimesed,» sõnas Orbán Viinis pärast kohtumist Austria kantsleri Werner Faymanniga.

«Piirikaitse ehitamine Serbia piirile on vastanud ootustele. Meie kohus on luua samasugune olukord Ungari-Horvaatia piirile,» sõnas ta. Ometi möönis peaminister, et enne plaani käikulaskmist kavatsetakse sellele otsida rahvusvahelist toetust.

Ungarisse on sel aastal saabunud üle 250 000 migrandi, kes tulevad Kreeka kaudu Lääne-Balkani riikidesse ja üritavad sealt edasi Põhja-Euroopasse pääseda, eriti Saksamaale ja Rootsi.

15. septembril valmis Ungari okastraataed Serbia piirile. Samuti sulgeti ametlikud piiriületuspunktid. Piiritõkke tõttu on 55 000 inimest viimase üheksa päeva jooksul läinud läbi Horvaatia ning seal omakorda on sisserändajad suunatud Ungari piirile, kust nad on viidud Austriasse.

Ungari on hakanud sulgema oma piiril Horvaatiaga 41-kilomeetri pikkust lõiku, kust ei jookse läbi põgenikele ületamatu Drava jõgi. Hetkel saabuvad migrandid Ungarisse Horvaatiast ametlike piiripunktide kaudu.

Ungari on alustanud okastraataia rajamist ka Sloveenia piirile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles