Pakistani uputusepõgenikke ootab talv telkides

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põgenikelaagris elavad lapsed telgikoolis.
Põgenikelaagris elavad lapsed telgikoolis. Foto: SCANPIX

Paljud Pakistani suvistes tulvades kodu kaotanud inimesed veedavad tõenäoliselt ka tuleva talve laagris, nentis ÜRO pagulasteagentuur UNCHR täna.


«Kolm kuud pärast seda, kui tulvad Pakistani tabasid, usub UNCHR, et kümned või isegi sajad tuhanded inimesed peavad talveks jääma laagritesse,» teatas ÜRO pagulaste ülemvoliniku esindaja Adrian Edwards, lisades, et väga vaesed ja elatusallika kaotanud inimesed võivad laagritesse jääda veelgi kauemaks.

Edwardsi sõnul põhjustab viivitust asjaolu, et Baluchistani ja Sindhi provintsides seisab üleujutatud aladel siiani kohati rohkem kui meetri kõrgune vesi. Lõuna-Pakistani püstitatakse uusi laagreid.

Juulis alguse saanud tulvad mõjutasid 21 miljonit inimest, neist 7,2 kannatab ÜRO hinnangul katastroofi tagajärjel siiani.

Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) teatel on Pakistani uputustest laastatud alal kinnitust leidnud 141 saastatud veega edasi kandunud koolera juhtumit.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles