Minister: Venemaa vastab Ukraina õhuruumi kasutamise keelule

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksim Sokolov.
Maksim Sokolov. Foto: SCANPIX

Venemaa reageerib sümmeetriliste vastumeetmetega, kui Ukraina sulgeb oma õhuruumi Vene lennukompaniide lennukitele, ütles transpordiminister Maksim Sokolov reedel.

«Oleme meedia kaudu teada saanud (Ukraina peaministri Arseni) Jatsenjuki valitsuse plaanidest keelata Aeroflot Russian Airlinesi ja Transaero lennud Ukraina õhuruumis. Kui need kavatsused realiseeruvad Ukraina lennundusvõimude tegelikes dokumentides, siis Vene võimud on sunnitud rakendama vastumeetmeid,» seletas minister.

Ukraina kodanikud on need, kes keelust kõige rohkem kannatavad, väitis ta.

«Mõistame, et see toob kaasa lennuühenduse katkemise riikide vahel. Eelkõige kannatavad Ukraina kodanikud. Kuid ma rõhutan, et olukorras, mis on kujunenud, on Vene osapool sunnitud seda tegema tänu Ukrainale,» ütles minister.

Ukraina lennuamet ütles reedeses teadaandes, et Venemaa lennukompaniid ei saa alates 25. oktoobrist, mil algab talvehooaeg, enam Ukrainasse lennata.

Lisaks sellele teatas Ukraina valitsuse pressiteenistus, et keelatakse ka Venemaa lennukite transiitlennud Ukraina kaudu, kui neis on lahingutehnikat, nii sõja- kui rahuaja kaksikotstarbega tehnikat või Venemaa sõjaväe elavjõudu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles