Süüria tüdruku verine joonistus šokeeris sakslasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis

Saksamaa meedias tekitab kõmu Süüria põgenikust tüdruku joonistus, mille too andis politseinikule. Pilt on jagatud kaheks: ühel pool verevalamine Süürias, teisel pool südamed ja Saksamaa lipp.

Pilt sündis Passau põgenike registreerimiskeskuses, mille töötajad olid varunud lastele ajaviitmiseks paberit ja värvipliiatsit. Joonistuse teinud tüdruk esitles oma loomingut kõigepealt ühele politseinikuke, kes pani selle koos teiste töödega stendi peale vaatamiseks. Seal pälvis ta kohaliku kõneisiku tähelepanu, kes tegi joonistusest foto ja postitas selle Twitterisse, kus seda on edastatud üle 7000 korra.

Pildi Süüria-poolel on näha purustatud maja ning pealuu koos kontidega; samuti karkudel komberdav tüdruk, keda ümbritsevad laibad. Saksamaad kujutlevas osas on joonistatud maja koos jalgteega, samuti riigi lipp ja grammatiliselt vigane sõna «Polizi», mille ümber on tõmmatud punane süda.

«Võimalik, et laps koges pildid näidatud sündmusi, muidu ta poleks neid joonistanud,» kommenteeris psühholoog Tatjana Kolassa. «Need pildid tulid välja selle tüdruku mõtetest,» lisas politsei kõneisik Thomas Schweikl.

Keegi ei tea noore autori nime. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles