Poola teismelised viidi Moskva ja Peterburi asemel kultuurireisile Krimmi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis

Vene kultuuri ja kirjanduse teemalise konkursi võitnud Poola keskkoolitüdrukud pidid saama auhinnaks kultuurireisi Venemaa kahte suurde metropoli Moskvasse ja Peterburi – selle asemel viidi nad aga okupeeritud Krimmi poolsaarele Ukrainas.

Ligi kümmekona keskkooliõpilase jaoks oli preemiaks nähtud ette nädalapikkune Moskva ja Peterburi külastus. Veetnud aga Venemaa pealinnas vähem kui päeva, pandi nad ette teatamata Krimmi suunduva lennuki peale. Kogu ülejäänud aja veetsid noored poolsaarel, kus külastasid Venemaa ajalooga seotud kohtasid.

Ühenduse Vene-Poola Dialoogi ja Arusaamise Keskuse kodulehel avaldatud koolinoorte marsruut näitab aga, et reis pole puhtalt kultuuriline: neile on nähtud ette ka kohtumine Venemaa hõivatud poolsaare ametimeestega.

Podlaskie regiooni haridusameti kõneisik Anna Marek lausus, et korraldajad tegid küll neile ettepaneku panna programmi sisse ka Krimmi poolsaar, kuid mõte lükati tagasi. Hiljem oli talle tema sõnul kinnitatud, et poolsaare asemel lähevad noored Peterburi. «Vähemalt nõnda öeldi meile 11. septembril,» rääkis Marek.

Vene meedia on õpilaste reisi aktiivselt kajastanud. Üks noor on juba jõudnud kommenteerida riigi ingliskeelsele propagandakanalile Russia Today, et tal on «hea meel siin (Krimmis) olla». 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles