Bill Clinton: Hillaryst saaks hea president

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bill Clinton.
Bill Clinton. Foto: AFP/SCANPIX

Endine Ameerika Ühendriikide president Bill  Clinton andis intervjuu CNN`i ajakirjanikule Fareed Zakariale, kus ta kõneles nii oma abikaasa Hillary Clintoni püüdlustest presidendikandidaadiks saamisel kui ka vabariikliku partei ridades üllatavalt kiiret tõusu tegevast miljardärist Donald Trumpist.

«Ma olen Hillary üle uhke. Teen tema aitamiseks, mis saan; kuigi ma ei ole enam parim avaliku arvamuse vormija. Mul pole selle jaoks enam kõhutunnet. Tean ainult, mis on minu arust riigile kõige parem,» rääkis Clinton.

Mees jätkas: «Ma arvan, et Hillaryst saaks hea president, aga… mul pole enam usku oma poliitilisse tunnetusse. Ma olen sellest nii kaua väljas olnud ja ma pole kellegi peale vihane.»

Clinton oli märgatavalt enesekindlam, kui jutuks tuli tema abikaasa e-postiskandaal. Sellega kaasnev meedia kõrgendatud tähelepanu olevat «kõigi Ameerika presidendikampaaniatega kaasnev tavaline nähtus.» Endine president oli ühtlasi üllatunud, kui hästi Hillary skandaaliga toime tuli. «Tegelikult olen ma hämmeldunud, et ta pidas selle all nii hästi vastu. Kõik saab korda, aga on ilmselge, mis juhtus,» rääkis ta vihjega konkurentidele.

Kui Clintonilt küsiti skandaalse maiguga Trumpi võimaluste kohta saada vabariiklaste ametlikuks kandidaadiks, vastas ta: «Ma arvan küll.» Ajakirjaniku hämmelduse peale täpsustas ameeriklane: «Tähendab, ma ei tea. Ma ei saa sellest kõigest väga hästi aru. Vaadake, ma olen olnud poliitikast pikka aega eemal. Ma pole 20 aastat kandideerinud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles