Putin: Moskva annab Süüriale relvi, väljaõpet ja humanitaarabi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

Venemaa kohalolek Süürias piirdub praegu relvatarnete, väljaõppe ja humanitaarabi andmisega Süüria valitsusele, lausus Vene president Vladimir Putin.

Vastuseks ajakirjaniku küsimusele, mis on Venemaa Süüria kohaloleku eesmärk, vastas Putin: «Täna on selleks relvatarned Süüria valitsusele, isikkoosseisu väljaõpetamine ning Süüria rahvale humanitaarabi osutamine.»

«Lähtume ÜRO hartast ehk tänapäeva rahvusvahelise õiguse põhialustest, mille alusel saab ja tuleks üht või teist tüüpi abi, seal hulgas ka sõjalist abi, osutada ainult riigi seaduslikule valitsusele nende nõusolekul või ÜRO Julgeolekunõukogu resolutsiooni alusel,» lausus Putin usutluses USA telekanalile CBS.

«Selles juhtumis esitas Süüria valitsus meile palve osutada neile sõjalis-tehnilist abi, mida teeme täielikult seaduspäraste rahvusvaheliste lepingute raames.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles