Liibüas tapeti arvatav inimsmugeldajate juht

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: AFP/SCANPIX

Liibüas Tripolis hukkus tulevahetuses mees, keda kahtlustati tuhandeid migrante Euroopasse toimetanud inimkaubitsejate jõugu juhtimises. 

Al-Maskhouti nime kandnud meest ja tema kaheksat kaaslast ründas Tripoli eeslinnas Furnaj`is neljaliikmeline löögirühm. Kohaliku elaniku sõnul saabusid tulistajad maastikuautoga ja põgenesid kiiresti pärast lühikesi tulevalanguid. Al-Maskhout lahkunud parasjagu oma sugulaste kodust, kuhu tuli külla moslemite Eidi püha puhuks.

Peale Al-Maskhouti hukkus veel mitu inimest. Nendest leitud kuulid kuuluvat kohaliku patoloogi sõnul tavaliselt lääneriikide erivägedele ja ei leia mujal laialdast kasutust. Kahtluse alla langenud Itaalia kinnitas küll mehe surma, kuid eitas oma seotust tapmisega. Sama tegi ka NATO.

Rünnak tuli vaid päev pärast seda, kui Euroopa Liidu välisasjade esindaja Federica Mogherini ütles, et sõjalised operatsioonid inimkaubitsejate vastu algavad 7. oktoobril. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles