Zuckerberg tahab tuua pagulaslaagritesse interneti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Zuckerberg.
Mark Zuckerberg. Foto: SCANPIX

Suhtlusvõrgustiku Facebook asutaja Mark Zuckerberg avalikustas plaani varustada ÜRO põgenikelaagrid internetiühendusega. 

«Internetiga ühendatus annab põgenikele parema ligipääsu abiorganisatsioonidele ning aitab hoida ühendust perekonna ja lähedastega,» kõneles Zuckerberg New Yorgis ÜRO korraldatud foorumil.

Samuti lisas ameeriklane, et Facebook võtab osa uuest kampaaniast, mille sihiks on teha viie aasta jooksul internet kättesaadavaks igale inimesele planeedil Maa. Tema kinnitusel aitab võrguga ühendatus kaasa ÜRO arengueesmärkide saavutamisele ja inimeste vaesusest väljatoomisele.

Hetkeseisuga on maailmas ligipääs internetile kolmel miljardil inimesel, kampaania sihiks on liita nendega ülejäänud neli miljardit. Projektile on teiste seas alla kirjutanud muusik Bono, näitleja Charlize Theron ja ettevõtjad Bill Gates ning Richard Branson. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles