Ida-Afganistani rünnakutes hukkus kolm politseinikku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Terrorirühmitus Islamiriik (ISIS) korraldas rünnakud politsei kontrollpunktide vastu Afganistani idaosas; hukkus kolm politseinikku, teatasid ametnikud pühapäeval.

Rünnakud kaheksale politsei kontrollpunktile toimusid pühapäeva hommikul Nangarhari provintsis Achini piirkonnas, ütles piirkonna kuberner Haji Ghalib.

«See on esimest korda, kui Daeshi (ISISe) võitlejad on korraldanud koordineeritud rünnakuid politsei kontrollpunktidele Nangarharis,» sõnas ta. Nangarhari provintsivalitsuse pressiesindaja Ahmad Zia Abdulzai sõnul hukkus rünnakutes kolm ja haavata sai kaheksa politseinikku.

Afganistani õhujõud sooritasid pärast rünnakut mitu õhulööki, tappes 60 Islamiriigi džihadisti, lisas Abdulzai.

ISIS värbab aktiivselt uusi võitlejaid 25 Afganistani provintsis 34-st, selgus ÜRO vaatlusmissiooni raportist laupäeval.

Umbes 10 protsenti Talibani võitlejatest toetab ka ISISt, kes on hakanud Afganistanis kanda kinnitama. Mõned Talibani liikmed, peamiselt riigi idaosas Kunari ja Nangarhari provintsides, on vandunud Islamiriigile truudust.

Abdulzai sõnul viibivad «pühasõdalased» Nangarhari provintsis kolmes piirkonnas.

Siiani on Islamiriigile truudust vandunud islamistid sõdinud ainult Talibani võitlejatega. Mõlemad peavad lahinguid islamivalitsuse loomise eesmärgil, kuid tahavad selleni jõuda eri strateegia ja juhtide kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles