Iraani presidendi sõnul on kõik nõus Assadi jätkamisega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraani president Hassan Rouhani
Iraani president Hassan Rouhani Foto: SCANPIX

Iraani presidendi Hassan Rouhani sõnul näeb ta laialdast arusaamist suurriikide seas, et Süüria president Bashar al-Assad peaks ametis jätkama.

«Ma arvan, et tänaseks on kõik aksepteerinud president Assadi jätkamise vajadust, et me saaks võidelda terroristidega,» ütles Rouhani telekanali CNN usutluses.

«Süürias, kus meie esmaseks eesmärgiks on terroristidega võitlemine ja nendest jagusaamine, ei ole meil mingit muud lahendust, kui keskvõimu ja valitsuse tugevdamine,» ütles ÜRO Peaassambleel osalev Rouhani.

Iraani valitsus on valmis arutama tegevuskava Süüria konflikti-järgse tuleviku arutamiseks pärast seda, kui äärmusrühmitus Islamiriik (IS) on seljatatud, ütles Rouhani varem päeval intervjuus raadiojaamale NPR.

«Meie jaoks pole hetkel probleemiks alustada diskussioonide ja dialoogidega, et teha kindlaks ja jõuda järgmise tegevuskava lõpuni pärast seda, kui terroristid on sellelt alalt välja tõrjutud,» rääkis Rouhani.

«Kuid peame kõik tegutsema ühtselt ning omama valemit, mida läheb vaja terroristide viivitamatuks välja tõrjumiseks,» lisas Rouhani.

Iraan on koos Venemaaga Süüria presidendi Assadi liitlane, kuid Teheran on siiani jäetud kõrvale ÜRO diplomaatilistest pingutustest jõuda Süürias poliitilise lahenduseni.

Vene president Vladimir Putin ütles pühapäeval, et Süürias on ainsaks legitiimseks sõjaväeks president Assadi juhitud väed.

«Seal (Süürias) on ainult üks legitiimne regulaararmee. Selleks on Süüria presidendi Bashar al-Assadi armee,» ütles Putin.

«See seisab silmitsi pooltega, mida mõned meie rahvusvahelised partnerid peavad (Süüria) opositsiooniks. Faktiliselt võitleb Assadi sõjavägi tegelikkuses terroriorganisatsioonidega,» lausus Putin usutluses USA telekanalile CBS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles