Venemaa süüdistab Poolat ajalukku takerdumises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa väed 1939. aasta septembris Poola sisenemas.
Saksa väed 1939. aasta septembris Poola sisenemas. Foto: SCANPIX

Venemaa välisministeerium süüdistas Poolat ajalukku takerdamises ning soovitas valida, kas klammerduda Teise maailmasõja sündmuste tõlgendamisse või ajalugu unustamata edasi liikuda.

«Mulle näib, et Varssavi peab tegema valiku, kas klammerduda pidevalt ühtede või teiste ajalootähtpäevade ja -sündmuste tõlgendamisse, muutes meie tuleviku ajalootärminite ja -sündmuste konjunktuurse tõlgendamise pantvangiks, või liikuda ajalugu meeles pidades edasi,» teatas ütles Vene välisministeeriumi kõneisik Maria Zahharova telejaamale Russia Today.

Ta kommenteeris teadet, et Varssavi soovib saada Venemaa suursaadikult Sergei Andrejevilt selgitusi tema Teist maailmasõda puudutavate ütluste kohta Poola osast Teise maailmasõja vallapäästmisel.

«Me ei tohi pidevalt üksteist hurjutada ja enamgi veel, teha solvavaid avaldusi, mis salvavad valusasti iga venemaalase südant,» ütles Zahharova.

Ajalehe Daily Telegraph teatel ütles Andrejev eelmisel nädalal intervjuus Poola televisioonile, et Poola vastutab osaliselt sündmuste eest, mis tõid kaasa Teise maailmasõja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles