Iraan: al-Assad peab jääma võimule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hassan Rouhani.
Hassan Rouhani. Foto: Reuters/ScanPix

Iraani president Hassan Rouhani lausus analüütikutega peetud kohtumisel, et Süüria president Bashar al-Assad peab püsima võimul ja tema positsiooni ei tohi nõrgendada, kuna ta aitab võidelda terroristlike rühmitistega nagu Islamiriik (ISIS).

Rouhani rõhutas, et Iraan teeb koostööd iga riigiga, mis peab võitlust terrorismiga ja on seadnud selle alistamiseks oma peamiseks prioriteediks – kuid lisas, et ei saa arendada partnerlust ühegi maaga, mille põhieesmärgiks on Süüria režiimi muutmine. Tema sõnul vajab riik küll reforme, kuid al-Assadi võimult eemaldamise korral «siseneksid terroristid koheselt Damaskusesse» ja kogu riik langeks ISISe võitlejate kätte.

Iraanlase märkused tulid ajal, mil maailma liidrid kohtuvad New Yorgis ÜRO Peaassambleel, kus muuhulgas on kõne all pea viis aastat väldanud sõda Süürias. Rouhani lisas, et kohtus hiljuti Süüriasse oma väekontingendi saatnud Venemaa esindajatega. «Iraanil ja venelastel on peaaegu ühte langev meelelaad ja arvamus, sest neil on ühine eesmärk võidelda ja alistada terrorism,» sõnas president. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles