Putin ei ole neljandaks ametiajaks kandideerimises kindel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Vladimir Putin
Vene president Vladimir Putin Foto: Andrew Harnik/AP/Scanpix

Vene president Vladimir Putin ütles usutluses, et ei kavatse ületada põhiseaduses määratud presidendi ametitähtaega ega ole kindel, kas tal on vaja kasutada õigust kandideerida oma ametikohale järgmiseks ametiajaks.

Putin andis enne ÜRO peaassambleele siirdumist telejaamadele CBS ja PBS intervjuu.

Küsimusele, kui kauaks ta tahab võimule jääda, vastas Putin: «See, kui kauaks, sõltub kahest asjaolust. Esiteks, vaieldamatult on olemas põhiseadusega etteantud reeglid ja neid ei riku ma kindlasti. Kuid ma ei ole kindel, et peaksin neid põhiseaduslikke õigusi täies mahus kasutama.»

«See sõltub juba konkreetsest olukorrast riigis, maailmas ja minu enda meeleolust,» selgitas ta.

Küsimusele, millise Venemaa tahaks ta endast maja jätta, vastas president, et see peab olema mõjukas, konkurentsivõimeline, püsikindla majandusega, arenenud ühiskonna- ja poliitilise süsteemiga, paindlik riigis ja selle ümber toimuvate muutuste suhtes.

Putin lisas, et Venemaa peab suutma kaitsta oma huve ja mõjutada tema jaoks tähtsaid protsesse.

«Vaat selline on minu kõige tähtsam soov. Ja et inimesed oleksid siin õnnelikud ja meie partnerid maailmas tahaksid arendada Venemaaga suhteid ja püüdleksid selle poole,» võttis Venemaa president oma jutu kokku.

Putin oli aastatel 2000-2008 kaks nelja-aastast ametiaega Vene president. Seejärel pikendati presidendi ametiaega kuuele aastale. 2012. aasta kevadel alustas Putin kolmandat ametiaega riigipeana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles