Grybauskaitė peab Putini kõnet uus-stalinistlikuks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

Leedu president Dalia Grybauskaitė nimetas Venemaa presidendi Vladimir Putini kõnet ÜRO peaassambleel uus-stalinistlikuks ja 20. sajandi diktatuure ülistavaks.

«Kaldun hindama president Putini kõnet kui ikka veel 20. sajandis elava juhi sõnu, nimetaksin tema kõnet isegi uus-stalinistlikuks, mis sarjab demokraatiat ja süüdistab kõiges läänt. Oleme seda juba sajandijagu kuulanud, miski ei muutu,» ütles Grybauskaitė New Yorgis.

Tema sõnutsi näitasid Putini ja USA presidendi Barack Obama kõned, et need on eri maailmade presidendid, kes ei suuda esialgu kokku leppida ega mõista üksteist.

Grybauskaitė märkis, et presidentide pooleteisetunnine viljatu vestlus New Yorgis ei tõota head.

Putin arvustas esmaspäeval oma kõnes ÜRO peaassambleel läänt demokraatlike revolutsioonide mahitamise eest ja ütles, et agressiivne välissekkumine on toonud reformide asemel kaasa lihtsalt riigiinstitutsioonide ja eluviisi hoolimatu hävitamise.

Esmaspäeval toimus Venemaa ja USA presidendi pooleteisetunnine kohtumine, esimene pärast kaheaastast vaheaega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles