Edward Snowden avas oma Twitteri konto

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edward Snowden
Edward Snowden Foto: SCANPIX

Ühendriikide endine luureanalüütik Edward Snowden avas oma Twitteri konto ja asus jälgima oma endise tööandja USA riikliku julgeolekuagentuuri (NSA) postitusi, teavitas teisipäeval meedia.

Twitter kinnitas, et tegemist on tõelise Snowdeniga. «Kas te kuulete mind nüüd,» küsis Snowden oma esimeses postituses.

Snowdeni konto kogus paari tunniga rohkem kui pool miljonit järgijat.

«Olin varem valitsuse teenistuses. Nüüd olen rahva teenistuses,» kirjutas Snowden oma kontokirjelduses.

Snowden paljastas 2013. aasta mais/juunis NSA jälgimisprogrammid. Sama aasta augustis palus ta Venemaalt poliitilist varjupaika. Moskva rahuldas taotluse. Mullu augustis Snowdeni asüüli pikendati.

Valge Maja keeldus suvel USA luurepraktikad avalikustanud Edward Snowdenile amnestia andmisest, kutsudes teda kodumaale kohtu ette naasma. Üle 150 000 inimese kirjutas alla üleskutsele Valge Maja koduleheküljel, vabastamaks Snowden kõikidest süüdistustest seoses NSA saladuste lekitamisega.

«Snowdeni ohtlik otsus varastada ning paljastada klassifitseeritud informatsiooni tõi kaasa tõsised tagajärjed meie riigi julgeolekule ning inimestele, kes seda kaitsevad,» on öelnud presidendi julgeolekunõunik Lisa Monaco.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles