Juhtivad tööstusriigid annavad põgenike aitamiseks 1,8 miljardit dollarit

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria põgenikud Kreeka-Makedoonia piiril Gevgelijas
Süüria põgenikud Kreeka-Makedoonia piiril Gevgelijas Foto: SCANPIX

Maailma seitse juhtivat tööstusriiki ehk G7 koos Euroopa ja Pärsia lahe riikidest liitlastega annavad põgenike abistamiseks 1,8 miljardit dollarit.

See summa läheb eelkõige ÜRO allorganisatsioonidele nagu põgenikeorganisatsioon UNHCR (The Office of the United Nations High Commissioner for Refugees)  ja Maailma Toiduprogramm (WFP), edastab AFP.

Sellest teatas Saksamaa välisminister Frank-Walter Steinmeier pärast seda, kui G7 riikide välisministrid olid kohtunud nii Euroopa riikide kui ka Kuveidi, Qatari, Saudi Araabia ja Araabia Ühendemiraatide  esindajatega.

G7 riigid on Suurbritannia, Kanada, Prantsusmaa, Saksamaa, Itaalia, Jaapan ja USA.

ÜRO andmetel on maailmas põgenikke umbes 60 miljonit, kes kõik vajavad abi.

UNCHRi peasekretäri Antonio Guterresi teatel on nende organisatsioon praktiliselt pankrotis ning ÜRO allorganisatsioonid ei ole suutnud aidata Süüria naaberriikides olevaid põgenikke isegi mitte miinimumiga vajaminevast.

ÜRO peasekretär Ban Ki-moon kutsub lähiajal kokku erakorralise kohtumise, millel arutatakse konkreetseid meetmeid põgenikekriisiga toimetulekuks.

Maailma Toiduprogramm annab toiduabi nii põgenikele kui arengumaades käimasolevate abiprojektide raames.

UNHCR seisab hea põgenike õiguste tagamise ja eluks vajalikuga varustamise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles