Valgevene diktaator valmistab oma poega ette uueks presidendiks saama?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgevene president Aljaksandr Lukašenka ja ta poeg Kolja
Valgevene president Aljaksandr Lukašenka ja ta poeg Kolja Foto: SCANPIX

USAs New Yorgis ÜRO peaassambleel esindas Valgevenet selle riigi juhi Aljaksandr Lukašenka kõrval ta teismeline poeg.

Lukašenka on Valgevene president olnud alates 1994. aastas ning teda ootab suure tõenäosusega ees viies kord saada oma riigi presidendiks, edastab The Guardian.

Euroopa viimaseks diktaatoriks tituleeritud Aljaksander Lukašenka 11-aastane poeg Kolja Lukašenka istus peaassambleel Valgevene esinduskohal kuulates, kuidas ta isa kritiseeris lääne sekkumist Lähis-Idas.

Lisaks Valgevene presidendile ja ta pojale olid New Yorgis ka selle riigi välisminister Vladimir Makei ja presidendi pressiesindaja.

Lukašenkal on veel kaks täiskasvanud poega, kuid oletatakse, et noorimast pojast Koljast ootab ta oma järglast presidendikohal. Poisi ema nime ei ole avalikustatud.

Kolja ilmus esmakordselt avalikkuse ette 2007. aastal ja alates sellest on ta saatnud oma isa mitmetel visiitidel.

Välismeedia on ta ristinud «väikeseks diktaatoriks», kuna ta sarnaneb välimuselt ja rõivastuselt oma isaga.

Väidetavalt on Lukašenka andnud oma riigi sõjaväelastele käsu, et tema poega tuleb tervitada sama moodi austusega nagu teda.

Kui Venemaa tollane president Dmitri Medvedev külastas Valgevenet, kinkis ta Koljale kuldse mängurelva viitega, et tegemist võib olla järgmise Valgevene juhiga.

Väidetavalt olevat Lukašenka ühes intervjuus öelnud, et ta poeg Kolja on talle kõige tähtsam, kuna temast saab tulevikus valitseja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles