Kreml: Venemaa peab alustama võitlust Islamiriigi võitlejatega ennetavalt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuvatõmmis Islamiriigi propagandavideost.
Kuvatõmmis Islamiriigi propagandavideost. Foto: SCANPIX

Venemaa peab alustama võitlust sunniidi äärmusrühmituse Islamiriik (IS) džihadistidega, ootamata ära nende tungimist riiki, teatas Vene presidendi administratsiooni ülem Sergei Ivanov täna.

«Terroristliku Islamiriigiga liituvate Venemaa ja Sõltumatute Riikide Ühenduse (SRÜ) maade kodanike hulk kasvab kahjuks mitte päevade, vaid tundidega. Jutt ei käi enam mitte kümnetest või sadadest, vaid tuhandetest venemaalastest,» ütles Ivanov ajakirjanikele pärast föderatsiooninõukogu istungit, mis andis loa kasutada Venemaa relvajõude välisriikides.

Kremli administratsiooni ülem märkis, et osa neist on juba Venemaal tagasi ja on lihtne oletada - ei pea olema selgeltnägija - et neid naaseb meie alale ka edaspidi.

«Sel viisil on mõttekas tegutseda ennetavalt ja kaugel rajal, et mitte põrkuda selle probleemiga Venemaal,» rõhutas Ivanov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles