Breivik ähvardab end surnuks näljutada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anders Behring Breivik
Anders Behring Breivik Foto: SCANPIX

Norras maksimaalset 21-aastast vanglakaristust kandev Anders Behring Breivik pole rahul tema kohtlemisega vanglas ning ähvardab protestiks end surnuks näljutada.

36-aastase Breiviku väitel on teda alates 2. septembrist hoitud teistest eraldatuna ning kongist välja on teda lubatud vaid üheks tunniks päevas. Breiviku sõnul on elamistingimused ebainimlikud ja kui need ei parane, alustab ta näljastreiki.

Skieni vangla direktori Ole Kristoffer Borhaug ütles BBC-le, et praegu ükski kinnipeetav näljastreiki ei pea. Samas ei soovinud ta kommenteerida vangide kinnipidamistingimusi. Kommentaaridest keeldus ka Norra justiitsminister Anders Anundsen.

Breivik on ka varem avaldanud soovi pääseda üksikvangistusest ning kritiseerinud tema väitel ebainimlikke tingimusi kinnipidamisasutuses. Muu hulgas on ta kurtnud, et talle on serveeritud külma kohvi.

Breivik tappis 2011. aasta juulis pealinnas Oslos ja Utøya saarel 77 inimest, enda sõnul korraldas ta rünnakud moslemite invasiooni ärahoidmiseks. Breiviki tapatalgud olid Norra ohvriterohkeimad pärast Teist maailmasõda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles