USA: Assad ei ole partner hoolimata võitlusest Islamiriigi vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria president Bashar al-Assad.
Süüria president Bashar al-Assad. Foto: SCANPIX

Vaatamata USA ja Venemaa riigipea ühisele huvile võidelda sunniidi äärmusrühmituse Islamiriik vastu, ei pea Washington endiselt Süüria presidenti Bashār al-Assadit selle jaoks sobivaks partneriks, teatas Ühendriikide Moskva saatkond täna.

«Tahaksin kinnitada, et president (Barack) Obama kohtumisel president (Vladimir) Putiniga olid nad üksmeelel, et USA-l ja Venemaal on ühine huvi võidelda Süürias Islamiriigiga. Nad leppisid kokku vajaduses luua sõjaväelaste vahel sidekanal, et vältida arusaamatusi Venemaa ja koalitsiooni vahel Süürias. Kuid meie seisukoht on selge: võitluseks terrori ja äärmuslusega Süürias ei ole president Assad paslik partner,» ütles USA saatkonna pressiatašee William Stevens kommentaariks föderatsiooninõukogu tänasele loale kasutada Venemaa õhujõude Süürias.

«Kuni president Assad püsib võimul, puudub Süürias usaldusväärne tee püsikindlusele. Nagu ütles president Obama oma kõnes ÜRO peaassambleel: «USA on valmis konflikti lahendamiseks koostööks suvalise riigiga, kaasa arvatud Venemaa ja Iraaniga. Kuid me peame tunnistama, et pärast kogu verevalamist ei ole võimalik naasta sõjaeelse status quo juurde.»,» ütles atašee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles