Moskva lubab hoida suhtluskanalid USAga avatuna

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene välisminister Sergei Lavrov (paremal) ja Vene suursaadik ÜROs Vitali Tšurkin täna ÜRO Julgeolekunõukogu kohtumisel.
Vene välisminister Sergei Lavrov (paremal) ja Vene suursaadik ÜROs Vitali Tšurkin täna ÜRO Julgeolekunõukogu kohtumisel. Foto: SCANPIX

Venemaa on valmis üles seadma alalisi suhtluskanaleid USA-juhitud koalitsiooni sõjaoperatsioonidega äärmusrühmituse Islamiriik (IS) vastu, ütles Vene välisminister Sergei Lavrov täna.

Alalised kommunikatsioonikanalid tagaksid võimalikult efektiivse võitluse terrorirühmituste vastu, lausus Lavrov ÜRO Julgeolekunõukogu kohtumisel.

Täna kavatseb Venemaa esitada Julgeolekunõukogule terrorismivastase resolutsioonieelnõu. Eelnõu pakkus välja Vene president Vladimir Putin oma kõnes ÜRO Peaassambleel, eesmärgiga koordineerida kõikide jõudude (tegevusi), kes seisavad vastu Islamiriigile ja teistele terroristlikele struktuuridele.

Venemaa sooritas täna esimesed õhulöögid ISi positsioonidele Süürias. Riigis teeb õhulööke ka USA-juhitud koalitsiooni sõjalennukid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles