USA: Vene õhulöögid Süürias ei muuda USA-koalitsiooni strateegiat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA välisministeeriumi pressiesindaja John Kirby.
USA välisministeeriumi pressiesindaja John Kirby. Foto: SCANPIX

Venemaa õhulöögid Süürias sealsete valitsusvastaste mässuliste vastu ei muuda USA-juhitud koalitsiooni strateegiat võitluses äärmusrühmituse Islamiriik (IS) vastu, teatas USA välisministeerium täna.

«USA-juhitud koalitsioon jätkab õhuoperatsioonide sooritamist Iraagi ja Süüria kohal nagu siiani kavandatud ning toetuseks meie rahvusvahelisele missioonile pöörata tagasi ja hävitada ISIL,» lausus välisministeeriumi pressiesindaja John Kirby, kasutades ISi varasemat nimetust Iraagi ja Levandi Islamiriik.

Anonüümsust palunud kõrge USA ametniku sõnul avaldas USA välisminister John Kerry oma Vene ametivennale muret seoses Moskva õhulöökidega Süürias. Kerry ütles Lavrovile, et Venemaa samm läheb vastuollu nende (Venemaa) välja toodud pingutustega konflikti maandamiseks ning lisas, et samm ei aita sellele (konflikti maandamisele) kaasa, lausus allikas.

«Vene ametnik Bagdadis teavitas täna USA saatkonda, et Vene sõjalennukid alustavad ISi vastaste missioonidega,» teatas Kirby. «Samuti paluti, et USA lennukid väldiksid Süüria õhuruumi nende missioonide ajal,» lisas ta.

Venemaa hoiatus vahetult enne rünnakuid ei ole vastavuses Moskva lubadusega muuta lahingupiirkond turvalisemaks, et vältida juhuslikke kokkupõrkeid, teatas teine USA ametnik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles