Hiina kinnitas luuramises süüdistatud kahe jaapanlase kinnipidamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapani valitsuse esindaja Yoshihide Suga.
Jaapani valitsuse esindaja Yoshihide Suga. Foto: SCANPIX

Hiina kinnitas Jaapani meedia kolmapäevast teadet, et Hiina võimud hoiavad vahi all luuramises süüdistatud kahte jaapanlast.

Jaapani rahvusringhääling NHK ja ajaleht Asahi teatasid kolmapäeval, et mehi hoitakse eraldi, üht neist Hiina põhjaosas Liaoningi provintsis ning teist idaprovintsis Zhejiangis. Mõlemad on vahi all alates maist.

Jaapani valitsuse esindaja Yoshihide Suga sõnul vahistati jaapanlased mais Zhejiangi ja Liaoningi provintsides.

Jaapani valitsus oli kinnipidamistest teadlik, kuid ei avalikustanud seda informatsiooni turvakaalutlustel, sõnas ta.

Kumbki vahistatu ei tööta Jaapani valitsuse heaks, ütles pressiesindaja, kes rohkem informatsiooni vahistamiste kohta ei avalikustanud. Jaapani valitsus ei saada spioone välisriikidesse, lisas ta.

Kinnipeetud isikud on hea tervise juures, sõnas teine Jaapani välisministeeriumi ametnik.

Hiina välisministeeriumi pressiesindaja Hong Lei sõnul tegelesid isikud Hiinas spioneerimisega. Tabatud spioonidele näeb Hiina seadus ette surmanuhtlust.

Jaapani Kyodo uudisteagentuuri teatel on Hiinas kinni peetud ka kolmas jaapanlane teadmata põhjustel.

Aastal 2010 süüdistati Hiinas tegutseva Jaapani ehitusfirma töötajaid sõjaväerajatise filmimises Hebei provintsis. Mehed vabastati mõne nädala jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles